ŽAMPIÓNOVÁ OMÁČKA (polévka)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA HOUBOVÁ / 




INGREDIENCE: 200 g žampiónů, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, šálek mléka, sůl, drcený kmín, masox nebo bujónová kostka s houbovou příchutí, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájené žampióny, osolíme je, okmínujeme a za častého míchání dusíme. Když se odpaří šťáva, kterou pustil y, přisypeme mouku, lehce ji osmahneme a vše zalijeme 1 1 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu, mléko, bujónovou kostku a za občasného míchání vaříme mírným varem asi půl hodiny. Pak dochutíme podle potřeby, přilijeme ještě horkou vodu (pokud se jí vypařilo moc), přidáme jemně nakrájenou petrželku a podáváme s pečivem.



ŽAMPIÓNOVÁ OMÁČKA (polévka) ŽAMPIÓNOVÁ OMÁČKA (polévka)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1432 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz